SVETI LOVREČ DOBIVA DJEČJI VRTIĆ I JASLICE

Nakon dugo vremena, nastojanja, truda, ali istovremeno i neprolaženja na natječajima, u Općini Sveti Lovreč u skoro će dogledno vrijeme osvanuti dugo očekivani dječji vrtić i jaslice.
Općina Sv. Lovreč je na sjednici Općinskog vijeća 20. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pokretanju postupka javne nabave radova na Rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića uz zgradu osnovne škole i to vlastitim sredstvima odnosno sredstvima kredita. Procijenjena vrijednost javne nabave za građevinske radove iznosi 823.500,00 EUR bez PDV-a.
Zgrada vrtića izgradit će se tik uz Osnovnu školu Joakima Rakovca, u smjeru zapada, i bit će sa školom povezana toplom vezom.
Sastojat će se od 1 vrtićke i jedne jasličke grupe (22 + 12) te će imati svu potrebnu infrastrukturu i opremu jedne predškolske ustanove.
Ugovor je potpisan s građevinskom tvrtkom Vladimir Gortan iz Pazina, i vrlo skoro (malo poslije Lovrečeve, po planu) kreću prvi građevinski radovi. Arhitektonski projekt je izradila Martina Vivoda Gugić iz Studija AO 57.
A kako će u bliskoj budućnosti izgledati "drugi dom" naših malih Lovrečanki i Lovrečana, pogledajte u galeriji.


<<< Povratak