PLESNA SALA U SVETOM LOVREČU - BUDUĆI MULTIMEDIJALNI CENTAR

U plesnoj sali, koja se nalazi u prstenu kulturne zaštićene baštine, odnosno gradskih zidina, neslužbenog naziva lovrečkog „doma kulture“ zadnjih 90-ak godina, započeli su rekonstrukcijski i renovacijski radovi.
 

Izgrađena u 1930-ima, kao zgrada „Dopolavoro“-a (za vrijeme Italije institucija, tj. organizacija koja se bavila ustrojem slobodnoga vremena radnika) plesna je sala služila kao mjesto gdje su se susretale probe limene glazbe, folklora, glumačkih skupina, a služilo je svojedobno i kao samo kazalište, kino, prostor za izložbe i predavanja, političke skupove pa čak i vježbalište; naravno, po samom imenu podrazumijeva se i da je služila kao dvorana za ples.
Čekajući povoljan trenutak, Općina Sveti Lovreč tako je započela s renovacijom i rekonstrukcijom tog prostora – skida se gotovo sva drvenarija, odnosno brodski pod, bit će tu raznih građevinskih, električarskih, vodoinstalaterskih, betonskih, armiranobetonskih, soboslikarskih, kamenorezačkih, keramičarskih i stolarskih radnji kao i audio-video instalacija.
To, pak, znači da će nakon završetka radova lovrečka plesna sala zasjati u novom ruhu: osvanut će tako novi klimatizacijski stropni sustav, novi sanitarni čvor, nova unutarnja stolarija te novi audio-video sustav, odnosno stropni projektor, projekcijsko platno i zvučnici.
Cijela ova investicija vrijedna je 66.288,29€ / 499.449,12 kn.
Možda stari izgled sale odlazi u povijest, ali i dalje će služiti istoj svrsi – da bude i ostane centar kulture, ali postane usto i multimedijalni centar.


<<< Povratak