Predstavljanje knjige i otvorenje izložbe

“Stari špahor” Miloša Dodića
Netom izašla iz tiska, zbirka čakavskih priča i pjesama Miloša Dodića “Stari špahor” bit će predstavljena u petak 20. srpnja u lov

Riječ je o prvoj knjizi samoukog i samozatajnog autora, čiji bogat opus priča i pjesama ipak nije nepoznat, jer već desetljećima nastupa na smotrama folklora i drugim manifestacijama, a u više je navrata kazivao i na Radio Puli te porečkom Radio Centru.
 
Miloš Dodić (Stranići kod Sv. Lovreča, 1956.) od mladenačkih dana slaže stihove i prozu na čakavskom narječju, inspirirane tradicijskim načinom života istarskog sela i motivima koje pamti iz djetinjstva. Atmosfera njegovog književnog svijeta je idilična, s notama nostalgije i humora. Sraz tradicije i modernosti bilježi bogatim jezikom, često kroz opreke i duhovite poante.
 
Naslućuje se to već iz naslova koje zbirka donosi: “Golf”, “Gnjište”, “Sikira na motor”, “Makinjača”, “Mi je bilo bolje kad san ima krave” i dr.
 
Knjiga je izašla u nakladi Općine Sveti Lovreč. Uredio ju je Marko Ljubešić, docent na Filozofskom fakultetu u Puli i načelnik lovrečke općine. Fotografije kojima je ilustrirana ustupio je lokalni Klub amaterske fotografije i nekolicina drugih autora.
 
Nakon predstavljanja knjige i druženja s autorom, posjetitelji će moći razgledati i izložbu “Štorije z naših šufiti” koju su priredili Ivan Hrastovčak i Toni Morić.
 
 

milos.PNG
tekst-sve.PNG


<<< Povratak