OPG Mario Vošten kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik primio je gospodina Marija Voštena i njegovog sina Vladu, povodom brojnih priznanja koja su dobili za kvalitetu njihovih maslinovih ulja.

Ulja OPG Mario Vošten spadaju po kvaliteti u top 20 maslinovih ulja u Hrvatskoj, a mogu se pronaći i u svjetskom vodiču za maslinova ulja FLOS OLEI. Samo u posljednjih nekoliko mjeseci osvojili su brojne medalje i priznanja na smotrama diljem Hrvatske u Splitu, Omišu (veliki prijelazni pehar), Bujama, Taru...

Najviše priznanja dobili su za ulja proizvedena od domaće autohtone sorte ''buža''. U svom masliniku, koji broji nešto preko 800 stabala, imaju različite sorte maslina, a berbu uvijek vrše za svaku sortu posebno te ih tako i prerađuju i nude na tržište. U razgovoru su istakli da je najvažnije odrediti pravi trenutak berbe (ovisno o zrelosti ploda) i preradu u ulje obaviti u istom danu kada i berbu. Ovdje su istakli odliču suradnju s uljarom u Žbandaju, koja im omogućava preradu u istom danu.

Proizvodnja s ovim brojem stabala, još uvijek ne omogućava da se isključivo od nje može živjeti, pa im je ambicija proširivati nasade.

Općinski načelnik ima se zahvalio na posjeti istaknuvši da poslom kojim se bave ujedno promoviraju i Općinu Sveti Lovreč. Ujedno im je poželio puno uspjeha u daljnjem radu i još više priznanja za kvalitetu njihovih ulja.


vosten_mario_001.jpg
vosten_mario_009.jpg
vosten_mario_012.jpg
vosten_mario_013.jpg
vosten_mario_020.jpg
vosten_mario_026.jpg


<<< Povratak